Meisjes met rokende ouder meer kans op diabetes type 2

Vrouwen die opgegroeid zijn met rokende ouders hebben meer kans op diabetes type 2. Dat blijkt uit Frans onderzoek, gepubliceerd in het vakblad Diabetes Care. Roken is een ramp voor de gezondheid. Je hebt flink meer kans op luchtwegproblemen, hart- en vaatziekten en kanker. Ook ‘meeroken’ is wat dat betreft erg schadelijk, dat is algemeen bekend. Maar het kan nog erger: kinderen met minstens één rokende ouder hebben 15 jaar later ook bijna 20 procent meer kans om diabetes type 2 te krijgen.

Franse onderzoekers volgden 15 jaar lang 40.000 meisjes. Waardoor de meisjes met een rokende ouder vaker diabetes type 2 krijgen, weet men nog niet. We weten wel dat bij volwassenen roken het lichaam minder gevoelig maakt voor insuline. Maar hoe dat ook blijkt dus weer hoe belangrijk het is om kinderen rookvrij te laten opgroeien.
[Diabetes Fonds]

Eén antwoord op “Meisjes met rokende ouder meer kans op diabetes type 2”

  1. Jullie verzinnen gewoon verhaaltjes zodat mensen gaan stoppen met roken, hoe zit het dan met die kerncentrales, niet alle auto’s rijden schoon, en nog meer wat schadelijk voor je longen is. Met roken bepaal je zelf of jij je longen wil verpesten, al dat andere zooi krijg je ongevraagd binnen, kan je dan wel gaan stoppen met roken, je longen worden als nog verpest met al die miniscule chemi zooi in de lucht. Hou nou toch eens op met deze onzin, laat ons rokers met rust, ze hebben al uit onze favo bar/kroegen weggejaagd met dat onzin. Dé NIET rokers horen de frisse lucht te krijgen, dan gaan hun maar naar buiten maar wat ik al eerder zei over al die andere chemicaliën wat men ONGEVRAAGD en ONGEZIEN binnen krijg…….jeetje, gewoon mee ophouden ja! Los eerst alle andere problemen op dan kijken we pas verder….zo, nu even roken…dag eej.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.