Gratis diabetescontrole tijdens Milan Festival 5 – 7 juli 2013

diabetes bloedglucoseVan vrijdag 5 tot en met 7 juli vindt het jaarlijkse Milan Festival plaats in het Haagse Zuiderpark. Milan is het grootste Hindoestaanse openluchtfesival in Europa. Jaarlijks bezoeken ongeveer 75.000 mensen uit het hele land het festival met als voornaamste doel elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. DVN en Eli Lilly bieden op het gezondheidsplein weer een diabetescontrole aan.

Groter risico op diabetes bij hindoestaanse Surinamers
Naast de gezelligheid is er ook aandacht voor gezondheid. Juist tijdens dit festival is een diabetescheck zinvol. “Diabetes komt bij hindoestaanse Surinamers 6 tot 8 keer vaker voor dan bij Nederlanders en 3 tot 6 keer vaker bij mensen van Turkse, Marokkaanse en overig-Surinaamse afkomst.” Aldus de artsen van de Stichting Geneeskundig Genootschap Den Haag: een stichting van o.a. hindoestaanse artsen en apothekers die zich inzetten voor de hindoestaanse gemeenschap.

In nauwe samenwerking met Eli Lilly is DVN Regio Haaglanden drie dagen lang aanwezig op het festival. In een opvallende stand van Eli Lilly kan men gratis de bloedglucosewaarde, de BMI en de bloeddruk te laten bepalen. Alle dagen zijn er ook diabetesverpleegkundigen en artsen aanwezig.

Interesse in gratis gezondheidstest?
Bezoekers kunnen zich vrijdag (17.00 – 23.00 uur), zaterdag (15.00 – 23.00 uur) en zondag (14.00 – 23.00 uur) gratis laten testen. Gecertificeerde DVN-medewerkers verzorgen dit onderdeel van de glucosebepalingen. Bezoekers die na deze test een verhoogd diabetesrisicoprofiel lijken te hebben, worden doorverwezen naar hun eigen huisarts. Er worden geen behandeladviezen gegeven, wel krijgen de bezoekers informatie mee over leven met diabetes.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.