BD introduceert duurzame injectiespuit die voldoet aan klinische eisen

Emerald Injectiespuit BDDe BD Emerald™ Syringe is ontworpen met het oog op duurzaamheid en is milieuvriendelijker door een verminderd gebruik van grondstoffen
BD (Becton, Dickinson and Company) introduceert de BD Emerald™, een spuit voor de voorbereiding en toediening van algemene medicatie die specifiek ontwikkeld werd met het oog op de reductie van medisch afval overal waar ze gebruikt wordt. (http://www.bd.com/emerald/en/)

“BD erkent dat de gezondheid van de mens en die van het milieu onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn,” zegt Roland Goette, VP / GM Western Europe, BD Medical – Medical Surgical Systems. “In ons zakelijk gedrag streven we naar een verantwoordelijke milieupolitiek. De BD Emerald™ Syringe beantwoordt niet alleen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, ze heeft tevens een kleinere impact op het milieu omdat er minder grondstoffen gebruikt worden en omdat we een beroep doen op duurzame ontwikkelings- en productiemethodes.”

De BD Emerald™ Conventional Syringe voor de voorbereiding en toediening van algemene medicatie maakt deel uit van het BD Emerald™ Syringe-assortiment. Dit gamma helpt de verspreiding van infecties voorkomen door in te spelen op klinische behoeften en te beantwoorden aan de strenge, internationaal aanvaarde kwaliteitsstandaarden.

De BD Emerald™ Syringe wordt in de BD-fabriek in Spanje geproduceerd met duurzame methodes – zo wordt er onder andere een beroep gedaan op duurzame elektriciteit. Tijdens het productieproces worden ook minder grondstoffen gebruikt. De spuiten van het BD Emerald™ Syringe-assortiment zijn bovendien specifiek ontwikkeld om minder medisch afval te produceren op de plaatsen waar de spuiten gebruikt worden.

Het BD Emerald™ Syringe-assortiment past volledig in BD’s streven naar duurzame ontwikkeling, een initiatief dat al verschillende malen gelauwerd werd voor zijn milieuvriendelijk effect. Meer informatie over het milieuvriendelijke beleid van BD vindt u op www.bd.com/sustainability.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.