Diabetesmanagement met Plate mate app

plate mate diabetesmanagementEen goede balans in de bloedglucosewaarden is voor mensen met diabetes essentieel. Om optimaal zicht te houden op de dagelijks gegeten hoeveelheid koolhydraten en calorieën, is er nu de Plate mate iPad app van Sweetbee en Bayer’s divisie Diabetes Care. Een handige en leuke koolhydratenteller met een digitaal logboek, dat overzicht biedt op de gegeten koolhydraten, calorieën en de ingevoerde bloedglucosewaarden. Een uiterst handig hulpmiddel voor dagelijks diabetesmanagement, voor patiënten en hun hulpverleners.

Eenvoudig en visueel
De Plate mate iPad app helpt door op een eenvoudige en visuele manier koolhydraten te tellen. De Plate mate beschikt over meer dan 300 voedingsproducten, zodat er eindeloze combinaties gemaakt kunnen worden en tevens kan er ook gezonde inspiratie opgedaan worden. Plaats op het digitale bord het gerecht wat gegeten gaat worden en met één tik wordt de maaltijd opgeslagen in het logboek. De mogelijkheid om favoriete maaltijden toe te voegen maakt het gebruik nóg makkelijker.

Handig digitaal logboek voor patiënten en hulpverleners
In het logboek staan de koolhydraten, calorieën en ingevoerde bloedglucosewaarden. Dit alles is uitgerekend , opgeslagen en overzichtelijk weergegeven.
Door de bloedglucosewaarden in te vullen, kunnen de gebruiker en de zorgverlener de relatie tussen voedselopname en bloedglucosewaarden over een bepaalde periode volgen. Hierdoor biedt Plate mate een handvat bij het realiseren van de eigen diabetes doelstellingen.

De Plate mate is gratis te downloaden via de app store van iTunes, of via de website van Bayer.

2 antwoorden op “Diabetesmanagement met Plate mate app”

  1. Een app met slechts 300+ voedingsproducten zal het juiste aantal koolhydraten nooit kunnen melden. Alleen al de diversiteit in producten die onder één naam vallen is bijzonder groot. Er bestaan bijvoorbeeld flinke verschillen in ‘hetzelfde’ product van verschillende fabrikanten. Zelfs in de uitvoerige database -naar schatting duizenden items- van het bijzonder goed ingerichte ‘dieetinzicht’ ( http://www.dieetinzicht.nl) mis je nog wel eens iets.
    Zo’n mini database kan de suikerpatiënt beslist – en helaas- op het verkeerde been zetten.

  2. Het idee er achter is zeker goed. Ik ben het echter wel eens met mijn voorganger, de database zal lang niet toereikend zijn om hier op te kunnen vertrouwen als diabetes patient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.