DHL wint Diabetes Werkt Award 2013

diabeteszorgDHL Supply Chain uit Eindhoven is de winnaar van de eerste Diabetes Werkt Award. Diabetesvereniging Nederland organiseerde deze verkiezing. Werknemers met diabetes konden hun werkgever nomineren als die het voor hen goed mogelijk maakte om te werken met diabetes. Eervolle vermeldingen waren er voor Deska Kantoormeubelen & Supplies uit Asten en NXP Semiconductors uit Nijmegen.

Mensen met diabetes zijn net zo gemotiveerd om te werken als andere werknemers. Maar diabetes neem je wel iedere dag mee naar je werk. Dat geldt dus ook voor hypo’s, hypers of complicaties. Hierdoor kun je soms wel een steuntje in de rug gebruiken om werk en diabetes te combineren. Voor Diabetesvereniging Nederland de reden om werkgevers die goed zorgen voor werknemers met diabetes eens in het zonnetje te zetten.

Betrokkenheid
Maar de beste werkgever, wanneer ben je dat? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Uit de nominaties bleek dat aandacht en betrokkenheid bij iedereen hoog scoorden. Dat gold ook voor flexibele werktijden. Sommige werkgevers sprongen eruit door wat extra te doen. Zo zorgde DHL voor een aangepast beeldscherm bij oogcomplicaties, bood NXP coaching bij een diabetes-burnout en is er bij Deska in de kantine altijd Glucagen en informatie over diabetes aanwezig.

Lees verder op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.