BovenIJ ziekenhuis geeft voorlichting over diabetes in de wijk

insuline injectieDe diabetesverpleegkundige en de diëtiste van het BovenIJ ziekenhuis geven voorlichting over Diabetes type 2 in de wijk. Zij doen dat op donderdag 14 februari in buurtcentrum De Meeuw. Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, kan iedereen overkomen. Sommige mensen hebben wel meer kans om het te krijgen dan anderen.

Risico’s voor het ontwikkelen van diabetes zijn erfelijke aanleg, ernstig overgewicht, een ongunstige vetverdeling, weinig beweging, roken en verkeerde voeding. Vooral mensen die teveel verzadigd vet en te weinig onverzadigd vet en vezels eten, hebben een hoger risico op diabetes. In dit geval gaat het dan over diabetes type 2, ook wel ‘lifestyle’ diabetes genoemd. Diabetes type 2 komt met name voor bij ouderen en bij mensen met overgewicht, onder wie ook steeds vaker jonge kinderen en jongeren.

Sprekers: mw. Ouafaa Ben Alilou-el Rhaouti, diabetesverpleegkundige en mw. Tamrat Kidane, diëtiste BovenIJ ziekenhuis.

De voorlichting is in het Nederlands. Voor vrouwen die de Nederlandse taal niet goed begrijpen, vertaalt mw. Ouafaa Ben Alilou naar het Arabisch. Mw. F. Hotaman, zorgconsulente, is aanwezig voor het vertalen naar het Turks. Tijdens de voorlichting is er ruimte voor het stellen van vragen.

De voorlichting wordt georganiseerd in samenwerking met de Theesalon en Stichting Cleopatra, een Egyptische stichting die zich inzet voor de participatie van vrouwen (en kinderen) uit alle culturen.

Meer informatie over het programma en aanmelden staat op de website van het BovenIJ ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.