Wereld Diabetes Dag – 14 november 2012

Wereld Diabetes DagHet is bijna Wereld Diabetes Dag. De voorbereidingen zijn al in volle gang. De noodzaak om diabetes onder de aandacht te brengen, wordt steeds groter. Zo’n 1 miljoen Nederlanders hebben al diabetes en daar komen per dag nog 200 mensen bij.

Voor de buitenwereld is diabetes een onzichtbare aandoening, waardoor het Nederlandse publiek en de politiek zich niet goed bewust zijn van de ernst van deze ziekte. Erg zorgwekkend, want diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven, bovendien is het ongeneeslijk en in zekere zin zelfs dodelijk. Op 14 november tijdens Wereld Diabetes Dag is het tijd om daar verandering in te brengen. Die dag wordt onder auspiciën van de Verenigde Naties, wereldwijd aandacht gevraagd voor diabetes.

In Nederland wordt Wereld Diabetes Dag gecoördineerd door het Platform WDD, dat op die dag ook de winnaars bekend maakt van de foto- en videowedstrijd Diabetes 24/7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.