Gratis bloedsuikertest in de apotheek

Kijk op DiabetesDe maand november staat bij apotheken in het teken van diabetes. Op maandag 12 november start de ‘Diabetesweek in uw apotheek’. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan van maandag 12 november tot en met vrijdag 16 november naar de apotheek komen om de bloedsuikerwaarde te testen.

Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Nederlandse apotheken de Diabetesweek in de apotheek.

In deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 gratis hun bloedsuikerwaarde laten testen. De risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ bepaalt of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kan men doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl.

Wie een verhoogd risico heeft, kan door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weet men waar men aan toe is. Een afspraak maken voor de test is niet nodig, ook hoeft men niet nuchter te zijn voor de test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.