Diabetesvereniging Nederland brengt Zorgwijzer uit over diabetes type 1

zorgwijzer diabetes type 1Met de Zorgwijzer weet je welke diabeteszorg je mag verwachten
Welke zorg mag je verwachten als je diabetes hebt? Dat lees je in de Zorgwijzers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Nieuw is de Zorgwijzer voor volwassenen met diabetes type 1.

Doe-het-zelfziekte
Diabetes is een doe-het-zelfziekte: je moet zelf veel doen om je diabetes te reguleren. Daarnaast hebben mensen met diabetes regelmatig contact met zorgverleners uit hun diabetesteam. Wie zijn deze zorgverleners? Wat mag je van ze verwachten? En op welke controles kun je rekenen? Antwoorden op al deze vragen staan in de Zorgwijzer: een compacte brochure die ingaat op de specifieke diabeteszorg bij diabetes type 1. Met de checklists uit de Zorgwijzer kun je nagaan of je goede diabeteszorg krijgt en het contact met je zorgverleners evalueren.

Zorgwijzers in de praktijk
De Zorgwijzers zijn echt bedoeld om in de praktijk te gebruiken. De brochure is te bestellen bij Diabetesvereniging Nederland: 033-463 05 66 of info@dvn.nl. Naast deze nieuwe Zorgwijzer bestaan er ook Zorgwijzers voor volwassenen met diabetes type 2, jongeren en zwangere vrouwen. Deze brochures zijn ook als download beschikbaar via www.dvn.nl/zorgwijzers en via www.diabetesfederatie.nl. De ontwikkeling van de Zorgwijzer is mogelijk gemaakt door het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD).
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.