Leefstijlprogramma MMC maakt mensen met suikerziekte ‘beter’

glucosemeterMensen die lijden aan suikerziekte worden aantoonbaar beter van een programma om een gezondere leefstijl aan te meten. Patiënten die een strikt dieet krijgen in combinatie met fysieke inspanning, gedragstherapie en onderwijs hebben minder insuline nodig, verliezen gewicht en voelen zich beter. Dat is de conclusie van medisch wetenschappelijk onderzoek door internisten van Máxima Medisch Centrum in de regio Eindhoven.

“Het lijkt een open deur: bewegen en niet te veel eten is voor iedereen goed. Maar dat we nu in medisch wetenschappelijk onderzoek hebben kunnen aantonen dat de gezondheidswinst voor met name diabetes patiënten zo groot is, biedt nieuwe perspectieven”, zegt Dr. L. Lieverse, internist en één van de onderzoekers van Máxima Medisch Centrum. “Met deze nieuwe methode kunnen we meer mensen op een effectieve manier behandelen.”

Het aantal mensen met suikerziekte (diabetes mellitus) neemt sterk toe. De verwachting is dat deze trend de komende jaren zal doorzetten. Mensen met suikerziekte hebben medicatie nodig voor hun ziekte en de risico’s op andere hart en vaatziekten zijn fors verhoogd. Suikerziekte is het een chronische ziekte die steeds erger wordt. Hierdoor hebben patiënten steeds meer medicatie nodig.

Overgewicht en een ongezonde leefstijl zorgen er echter voor dat de achteruitgang door ziekte sneller gaat en medicijnen minder goed werken (insuline resistentie). Het verliezen van gewicht en verbeteren van de conditie is echter voor veel van deze mensen een moeizaam gevecht.

Máxima Medisch Centrum heeft nog ruimte voor mensen die aan het succesvolle programma willen meedoen. Aanmelden kan via telefoonnummer: (040) 888 63 00.
[Máxima Medisch Centrum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.