Daniëlle Oerlemans opent kinderdiabetescentrum Diaboss in Amsterdam

Diaboss - diabetes de baasMet kunst en vliegwerk openden Daniëlle Oerlemans, diabetespatientjes én Circus Elleboog afgelopen woensdag 26 september het kinderdiabetescentrum Diaboss in Amsterdam. Oerlemans: “Kinderen moeten zoveel mogelijk kind kunnen zijn. Diaboss maakt het leven van kinderen en jongvolwassenen met diabetes zo gemakkelijk mogelijk. Alles zit onder één dak, ze zijn zo min mogelijk tijd kwijt aan hun ziekte.” Kinderen en jongvolwassenen kunnen in het centrum terecht voor behandeling én persoonlijke begeleiding. Dit is uniek in Amsterdam.

Jongleren, springtouwen, koorddansen: onder begeleiding van Circus Elleboog gingen de kinderen samen met Daniëlle Oerlemans aan de slag. De opening van Diaboss stond niet voor niets in het teken van bewegen. Bewegen is niet alleen goed als je diabetes hebt, het is bovendien prettig om iets te ondernemen met andere kinderen of lotgenoten. Oerlemans deed fanatiek mee met de circusactiviteiten.

Diaboss
Diaboss is een initiatief van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), het BovenIJ ziekenhuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. De drie ziekenhuizen hebben met de oprichting van het behandelcentrum een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de kinderdiabeteszorg in Amsterdam. Bij Diaboss worden kinderen en jongvolwassenen tot 18 jaar behandeld, maar het centrum biedt ook opleidingsplekken voor toekomstige specialisten.

Het team bestaat uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtistes, psychologen en maatschappelijk werkers. “Steeds meer kinderen en jongvolwassenen krijgen diabetes” , aldus Kete Ramaker, kinderarts en één van de initiatiefneemsters van Diaboss. “Door onze krachten te bundelen bieden wij gespecialiseerde zorg.” Kinderen en jongvolwassenen krijgen, indien gewenst, naast hun medische behandeling samen met hun ouders of andere betrokkenen ook persoonlijke begeleiding binnen Diaboss. Ramaker: ” Dat is belangrijk, want diabetes is een lastige en intensieve aandoening. We willen onze patiënten coachen en kennis over diabetes meegeven, zodat zij de controle houden over de diabetes en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Vooral voor kinderen en jongvolwassenen erg belangrijk, want ze hebben nog een heel leven voor de boeg.”

Drie poli’s onder één dak
Diaboss zit in een eigen gebouw op het terrein van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Daarmee verdwijnen de kinderdiabetespoliklinieken uit het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, OLVG en het BovenIJ ziekenhuis. Kijk voor meer informatie op www.Diaboss.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.