Maagverkleining vermindert nierproblemen bij diabetes

nierEen maagverkleining helpt patiënten met ernstig overgewicht en diabetes niet alleen om af te vallen. Hun nieren gaan er ook beter van functioneren, blijkt uit een klein Amerikaans onderzoek.

Patiënten met diabetes type 2 en ernstig overgewicht hebben minder problemen met hun glucosehuishouding wanneer zij afvallen. Dat geldt ook als ze dat doen met behulp van een maagverkleining. Wanneer de glucosehuishouding beter op orde is, neemt het risico op nierproblemen bij deze patiënten af. Daarom bedachten artsen van de Cleveland Clinic met als hoofdauteur dr. Helen Heneghan dat een maagverkleining wel eens zou kunnen voorkomen dat diabetische nefropathie verergert. Ze deden een onderzoek hiernaar onder een klein aantal patiënten met zeer ernstig overgewicht (gemiddelde Body Mass Index 49) en presenteren hun bevindingen tijdens het jaarlijkse congres van de American Society for Metabolic & Bariatric Surgery in San Diego.

Lees het volledige bericht op NierNieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.