E-coach helpt mensen diabetes en werk te combineren

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft een nieuwe online cursus ontwikkeld voor mensen met diabetes die knelpunten ervaren in hun werk: ‘Diabetes en werk’. Werk en diabetes kunnen goed samengaan, maar diabetes hanteerbaar en bespreekbaar maken op het werk is daarbij belangrijk. ‘Diabetes en werk’ leidt tot een plan van aanpak om knelpunten aan te pakken die ontstaan door diabetes op het werk.

Aan de slag
De cursus is een vaardigheidstraining: hij bevat gerichte opdrachten om aan de slag te gaan met uw eigen situatie. Ook zelfanalyse en ruimte voor reflectie zijn belangrijke onderdelen. De e-coach geeft persoonlijke feedback via e-mail op de ingeleverde opdrachten. Met de brochure Diabetes Werkt en de bijbehorende voorlichtingsavond voor werknemers biedt Diabetesvereniging Nederland een compleet aanbod van materialen om mensen met diabetes te ondersteunen in hun werk.

Meer informatie staat op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.