Website over diabetes voor mensen met een verstandelijke beperking en begeleiders

diabeteszorgVanuit het project ‘Diabetes zelf in de hand’ wordt een interactieve website over diabetes ontwikkeld die informatie op maat gaat bieden voor mensen met een verstandelijke beperking, begeleiders en mantelzorgers. Halverwege 2013 moet de website over diabetes voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de ontwikkeling van de site wordt onder meer gebruikgemaakt van resultaten uit het NIVEL-onderzoek Nooit meer chocola.

De interactieve website over diabetes moet informatie bieden voor verschillende doelgroepen en vragen beantwoorden zoals:

  • Wat moeten mensen met een verstandelijke beperking weten als ze diabetes krijgen?
  • Waar vinden zij en mantelzorgers meer informatie?
  • Hoe zorg je ervoor dat ze gezond kunnen leven en zelf de regie houden?
  • Wat kunnen begeleiders en mantelzorgers doen voor mensen met een verstandelijke beperking die diabetes hebben?

Om dit alles te bewerkstelligen zijn het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Mikado, het NIVEL, Stichting Ookjij.nl en Zorgbelang Gelderland het project ‘Diabetes zelf in de hand’ gestart. Ze willen mensen met een verstandelijke beperking met diabetes, mantelzorgers en begeleiders informatie op maat geven en zelfmanagement stimuleren. Ze gebruiken elk hun eigen kennis, expertise en netwerk om de site zó te ontwikkelen dat het een interactief platform wordt met informatie die perfect aansluit bij de doelgroep en hun begeleiders. Het NIVEL zal testen of de website voldoet aan de informatiebehoeften van mensen met een verstandelijke beperking met diabetes, mantelzorgers en begeleiders.
[NIVEL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.