Mediq neemt Diabetes Specialty Centre in VS over

Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, neemt Diabetes Specialty Centre (DSC) over. DSC levert insulinepompen, continue glucose monitors en accessoires aan diabetici die van insuline afhankelijk zijn en daardoor veel hulpmiddelen gebruiken. Mediq is sinds 2008 actief in de Verenigde Staten met Byram Healthcare. Deze acquisitie verstevigt de positie van Byram als de vierde speler in deze grote en weinig geconsolideerde markt.

DSC, opgericht in 2000, verkoopt apparatuur en accessoires en medicatie, vooral aan van insuline afhankelijke type-1 diabetici. Deze patiënten zijn veel frequentere gebruikers dan de type-2 patiënten, die niet van insuline afhankelijk zijn. Byram heeft momenteel een zeer bescheiden positie in de markt voor insulinepompen en continue glucose monitors. DSC wordt het zogenaamde Center of Excellence voor dit marktsegment binnen Byram. DSC is sterk gegroeid de afgelopen jaren, in lijn met de markt. De onderneming heeft 84 mensen in dienst en is gevestigd in Salt Lake City.
[Persbericht Mediq]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.