Belangrijke ontdekking over diabetes type I

In de alvleesklier van patiënten met diabetes type 1 bevinden zich nog wel bètacellen. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of Experimental Medicine. Patiënten met diabetes type 1 hebben een tekort aan insuline, dat normaalgesproken door de bètacellen wordt gemaakt.

In de medische wereld werd altijd aangenomen dat mensen met diabetes type 1 helemaal geen cellen meer hebben die insuline aanmaken. Nu blijkt dat veel mensen die cellen nog wel hebben, alleen zijn ze niet actief. Volgens LUMC-onderzoeker prof. dr. Bart Roep geeft dat hoop op behandeling en genezing”.

Het onderzoek van het Leids Universitair Centrum is mede mogelijk gemaakt door het Diabetes Fonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.