Speciaal spreekuur voor diabetespatienten met voetproblemen bij Elkerliek

voetenDiverse specialismen werken samen voor diabetische voet
Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft sinds kort een voetpoli speciaal voor diabetespatiënten. Diabetespatiënten hebben door hun aandoening een grote kans op voetproblemen. Door deze problemen snel aan te pakken, kan voorkomen worden dat delen van de voet of de gehele voet geamputeerd moet worden. De speciale poli staat onder coördinatie van de vaatchirurg.

Diabetes, oftewel suikerziekte, kan zowel de bloedvaten als de zenuwen in de voeten aantasten. Het gevolg daarvan is dat wondjes niet gevoeld worden en veel moeilijker genezen dan bij mensen zonder diabetes. Worden de voetproblemen niet op tijd aangepakt, dan kan dit uiteindelijk leiden tot amputaties.

Snel handelen
Patiënten op de voetpoli worden behandeld door een behandelteam van gespecialiseerde hulpverleners, onder leiding van een vaatchirurg. Het eerste consult wordt verricht door een verpleegkundige gespecialiseerd in wondzorg. Deze kan de nodige onderzoeken aanvragen en spreekt het wondbeleid af. Tijdens het spreekuur is altijd een vaatchirurg aanwezig die zo nodig direct kan worden geconsulteerd. Ook een revalidatiearts of dermatoloog kunnen ondersteunen.

Binnen 24 uur worden patiënten met acute problemen gezien, minder acute patiënten kunnen binnen een week terecht.
[Elkerliek ziekenhuis]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.