Gratis bloedsuikertest tijdens de diabetesweek in BovenIJ Ziekenhuis

insuline injectieVan 14 tot 19 november is het diabetesweek in de apotheken. Heeft u voortdurend dorst, moet u veel plassen of bent u vaak moe? Dan is diabetes waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Op maandag 14 november van 10.00 – 15.00 uur kunt u in de centrale hal van het BovenIJ ziekenhuis gratis uw bloedsuiker laten meten. Dit kan zonder afspraak. Ook is er aandacht voor gezond eten en bewegen.

Zo’n 250.000 Nederlanders weten niet dat ze diabetes hebben. Het is belangrijk om dit vroeg te ontdekken. Dan kan de ziekte meteen worden behandeld en kan diabetes minder schade in het lichaam aanrichten.

Doe mee en laat u testen!
Heeft u een verhoogd risico? Doe dan de bloedsuikertest. Het is niet noodzakelijk dat de test op een nuchtere maag gedaan wordt. De meting gebeurt door een klein vingerprikje. Binnen vijf seconden is uw bloedsuikerwaarde gemeten. Een verhoogde waarde kan wijzen op diabetes, maar er zijn meer factoren van invloed, zoals uw gewicht en conditie. De betekenis van uw waarde wordt gelijk met u besproken.
Mocht diabetes vermoed worden, dan wordt u geadviseerd om contact op te nemen met de huisarts.

Gezonde voeding en bewegen
Tijdens de dag is er ook aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Wat is gezonde voeding en wanneer beweeg je voldoende? Dat letten op de hoogte van uw hartslag belangrijk is, vertelt de fysiotherapeut. Neem plaats op de hometrainer of het roeiapparaat om uw hartslag te laten meten. De diëtiste geeft informatie over gezond en lekker eten met en zonder diabetes.

Wilt u weten of u een verhoogd risico heeft op diabetes? Doe de risicotest op www.kijkopdiabetes.nl.

Meer informatie over de landelijke bloedsuikertest vindt u op www.apotheek.nl
Kijk op www.bovenijapotheek.nl om te zien wat de BovenIJ apotheek u nog meer te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.