Diabetes – bent U mondig genoeg?

flossen tandenMaandag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Voorkomen is beter dan genezen. Diabetes is in Nederland een van de grootste bedreigingen van de volksgezondheid. Uit onderzoek blijkt dat diabetes door een gezonde leefstijl tenminste uitgesteld kan worden. Maar wat is een gezonde leefstijl en wat kunt U er zelf aan doen?

De ‘Mondhygiënepraktijk Tilburg’ en de praktijk ‘Natuurlijk eten & genezen’ hebben deze dag aangegrepen om een informatiemiddag te organiseren die in het teken staan van diabetes type-2. De thema’s die worden behandeld zijn: Diabetes & Mondzorg en Diabetes & Voeding.

Bertine van Roy is een mondhygiënist die onlangs een symposium heeft georganiseerd met als doel het belang van mondgezondheid bij diabetespatiënten onder de aandacht te brengen. Voor veel zaken is er aandacht bijv. ogen en voeten, maar de mond wordt nog steeds overgeslagen. Dit is vreemd aangezien bewezen is dat als de mond gezond is de instelling van diabetes verbeterd kan worden.

Sabine Flake is homeopaat en voedingscoach. Bij haar kunt u op deze middag terecht voor vragen over de invloed van voeding op diabetes type-2 en/of een mogelijke homeopathische ondersteuning. Haar belang is de invloed van de juiste voeding duidelijk te maken. Meer informatie op www.natuurlijketenengenezen.nl.

Aan de hand van een tandvleescontrole krijgt u vakkundig advies en we informeren U graag hoe U mondig genoeg met diabetes om kunt gaan en preventief bezig kunt zijn. Op zaterdag 12 november van 12.00 uur t/m 16.00 uur in de Mondhygiënepraktijk Tilburg, Rosmolenplein 60, 5014 ET Tilburg, www.mhp-tilburg.nl . Toegang is GRATIS. U bent van harte welkom!

Eén antwoord op “Diabetes – bent U mondig genoeg?”

 1. Ik ben insulineafhankelijk sinds een jaar of 40 en altijd heb ik geprobeerd ondanks de vaak hoge kosten mijn gebit netjes te houden. Nu echter is mijn kaakbeen aangetast hetgeen vaak voorkomt bij diabetes patienten en daardoor gaan sommige van mijn tanden en kiezen loszitten. Omdat ik nu niet meer financieel in staat ben om die oplopende kosten te betalen en mijn verzekering de kosten niet dekt behalve als ik alles in 1 keer eruit laat halen is mijn eerder gedane investering van rond de 20.000 euro over de afgelopen 40 jaar voor niets geweest! Ik vind het frustrerend en als ik alles geweten had, dan had ik in een eerder stadium alles eruit laten halen en elke paar jaar een volledig nieuwe protese van de verzekering gevraagd. Nu echter laat de OHRA mij voor alle kosten opdraaien die uitgaan boven de 750 euro van mijn aanvullende verzekering die ik ooit heb afgesloten en nu niet meer kan verhogen omdat het probleem al lange tijd bekend is en bestaat.
  Diabetespatienten geven gemiddeld veel extra geld uit om alle bijwerkingen die kostenverslindend zouden zijn voor de verzekeraars binnen de perken te houden zodat er ook nog een prettig leven is ondanks de diabetes. De moed zakt je met deze regering ondersteund door de starre houding van de verzekeraars wel in de schoenen. Oh nee, niet over schoenen beginnen, dat is ook zo’n kostenpost waar de diabeet zelf voor op moet draaien om te zorgen dat er voeten geamputeerd moeten worden en je daarna volledig zorgafhankelijk gaat worden.
  Hoe zit het nu allemaal……komt er nog iemand voor zichzelf op of laten we het er maar gewoon bij zitten en accepteren wij diabeten alles?
  Nee toch zeker. Dat moet gedoseerd anders kunnen volgens mij!
  Verzekeraars, kom op….doe eens wat U moet doen en kom ons tegemoet voor een deel van de kosten ook al valt dat buiten het wettelijk kader.
  Uw kachel kan ook wel een graadje lager net als de mijne en het verlichten van alle verzekeringsgebouwen zoals dat nu is kan ook best een “tandje” minder dan kunt U dat tandje alsnog aan ons cadeau gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.