Annamarie Thomas en GGD ZHZ in actie tegen overgewicht en diabetes

overgewichtTe weinig beweging is een van de belangrijkste redenen waarom mensen dikker worden en diabetes type 2 kunnen krijgen. Om dit te voorkomen, is gezond(er) eten en meer bewegen belangrijk. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er op zich veel mensen zijn die willen bewegen, maar dat het voor hen vaak lastig is om een beweegmaatje te vinden.

Daarom promoot de GGD Zuid-Holland Zuid, samen met voormalig topschaatster Annamarie Thomas, met een opvallende, mediagenieke actie op zaterdag 12 november – twee dagen voor Wereld Diabetes Dag – de website www.beweegmaatjezhz.nl. Via deze site kunnen mensen in de regio Zuid-Holland Zuid online een sport- of beweegmaatje vinden. De actie vindt plaats in Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Papendrecht.

Ongeveer 80% van de diabetespatiënten met type 2 heeft overgewicht. Een voordeel van overgewicht is dat het relatief eenvoudig valt aan te pakken door gezonder te eten en meer te bewegen. Michelle Stoel van de GGD ZHZ licht toe: Er zijn ook best veel mensen die meer willen bewegen, maar ze vinden het vaak moeilijk in hun eentje te beginnen en het vol te houden. Uit onderzoek is gebleken dat 46% van de Nederlandse bevolking een sportmaatje wenst en verwacht daarmee fysieke inspanningen langer vol te houden.

Zoals de naam al aangeeft, richt beweegmaatjezhz.nl zich op beweeg- en sportactiviteiten voor mensen van 16 jaar en ouder. Op basis van de woonplaats, frequentie én het tijdstip waarop men wil bewegen, zoekt het systeem een match. Via mail of chat kan men vervolgens contact met elkaar leggen en een afspraak inplannen. Mensen die liever in groepsverband sporten, kunnen een beweeg- of sportgroep opzetten waarvoor deelnemers zich kunnen opgeven.

Annamarie Thomas helpt promotieteam GGD ZHZ
Om beweegmaatjezhz.nl te promoten, gaat een skate-team van de GGD ZHZ op 12 november a.s. in gesprek met winkelend publiek van Hardinxveld-Giessendam (start 11.00 uur Houweningsplein), Gorinchem (start 12.30 uur Groenmarkt) en Papendrecht (start 14.30 uur Markt). Vier opvallende sportfiguren ondersteunen de GGD-ers. In Gorinchem is ook het team van Gorinchem Beweegt aanwezig.

Het GGD-team wordt verder tijdens de promotie van beweegmaatjezhz.nl bijgestaan door niemand minder dan Annamarie Thomas. De voormalig topschaatster die maar liefst zeven keer aan het WK-Allround heeft deelgenomen, kent als geen ander het belang van samen sporten. Thomas: Sporten, en topsport in het bijzonder, kun je niet in je eentje. Je hebt mensen om je heen nodig die je stimuleren om tot een betere prestatie te komen. Dat heb ik als schaatster ook zo ervaren. Ook ik kwam tot grotere prestaties door mijn trainingsmaatjes. Je daagt elkaar uit en je hebt lol met elkaar. Samen sporten is gewoon zoveel leuker! En omdat het soms lastig is om een sportief maatje te vinden, vind ik een site als beweegmaatjezhz.nl perfect. Gewoon een praktische manier om iemand te vinden met wie je sportieve en gezonde vooruitgang kunt boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.