Samenwerking KNMP en DVN

Diabetesvereniging NederlandApothekersberoepsorganisatie (KNMP) en Diabetesvereniging Nederland (DVN) gaan een partnerschap aan om gezamenlijk het landelijke patiëntenportaal www.mijnzorgpagina.nl door te ontwikkelen en uit te breiden. De organisaties tekenden hiertoe dinsdag 11 oktober een intentieverklaring. Het doel van dit portaal is het zelfmanagement van mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten te vergroten en zo de kwaliteit van leven van chronisch zieken en zelfregie te stimuleren.

Meer dan ooit staat de patiënt centraal voor apothekers, die de ontwikkeling van het patiëntenportaal gaan stimuleren en ondersteunen. Patiënten hebben na inloggen op www.mijnzorgpagina.nl op een veilige en betrouwbare manier beschikking over informatie over hun aandoening(en). Deze informatie wordt gekoppeld aan zelfmanagementmodules waarmee patiënten meer inzicht en grip op hun aandoening(en) krijgen. Met de opzet van het portaal wordt uiteindelijk beoogd dat er een interactie tussen zorgverlener en zorgvrager op gang komt, waardoor de patiënt beter in staat is meer regie te nemen. www.mijnzorgpagina.nl linkt voor informatie over geneesmiddelen door naar de publiekswebsite van de KNMP, www.apotheek.nl.

Doel van portaal
In maart van dit jaar kondigden Diabetesvereniging Nederland en de Hart&Vaatgroep de samenwerking binnen het patiëntenportaal aan. Later zullen ook andere chronische aandoeningen aan het portaal worden toegevoegd. Ook verschillende zorgverzekeraars hebben zich gecommitteerd aan Mijn Zorgpagina. KNMP voorzitter Jan Smits: “Mensen met diabetes hebben vaak ook andere chronische aandoeningen waarvoor zij medicijnen gebruiken. Goede begeleiding en controle door de apotheker is een vereiste bij dergelijk complex medicijngebruik. Maar het is belangrijk dat patiënten ook zelf actief betrokken zijn bij hun behandeling met medicijnen. Dit patiëntenportaal is daarbij een uitstekend hulpmiddel.” DVN-directeur Maarten Ploeg vult aan: “Deze samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan het zelfmanagement van mensen met diabetes. Des te meer partijen dit initiatief ondersteunen, des te meer gegevens er beschikbaar zijn voor degene die er het meest aan heeft: de patiënt.”
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.