FysioCollectief organiseert themaweek Diabetes en Fysiotherapie

overgewichtVan 31 oktober t/m 4 november 2011 zijn er inloopmiddagen bij fysiotherapiepraktijken verspreid over de regio Breda. In samenwerking met de DiabetesVereniging regio Breda wil het FysioCollectief het belang van bewegen bij en ter voorkoming van diabetes onder de aandacht brengen.

Overgewicht en diabetes
Onlangs heeft de Internationale Diabetesfederatie bekend gemaakt dat er nagenoeg 366 miljoen mensen op aarde diabetes hebben, waarvan zo’n 1 miljoen mensen in Nederland. Alleen al voor de regio Breda betekent dit bijna 20.000 mensen.

Zoals bekend zijn belangrijke risicofactoren voor het krijgen van diabetes overgewicht, leeftijd en etnische afkomst. Ook steeds meer kinderen kampen met ernstig overgewicht en lopen daarmee een verhoogd risico op het krijgen van diabetes en ernstige complicaties op latere leeftijd.
Verwacht wordt dan ook een sterke toename in het aantal diabetespatiënten door het groeiende overgewicht van de Nederlandse bevolking.

Inloopmiddagen
Met de slogan ‘Wat wilt u weten over diabetes, bewegen en preventie?’ organiseren vijf fysiotherapie praktijken van het FysioCollectief inloopmiddagen in de regio Breda, in de week van 31 oktober t/m 4 november. Tijdens deze middagen zijn deskundigen beschikbaar om bij bezoekers ondermeer het bloedsuiker te prikken, bloeddruk te meten en het BMI (body mass index) vast te stellen. Op de informatiemarkt zijn diverse disciplines, zoals diëtiste, pedicure, opticien, vertegenwoordigd. Ook worden er lezingen gehouden over uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan diabetes, worden demonstraties gegeven en is de patiëntenvereniging DVN aanwezig.
[FysioCollectief.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.