Wereld Diabetes Dag 14 november 2011

Wereld Diabetes DagWereld Diabetes Dag (WDD) is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.
In 2007 heeft Wereld Diabetes Dag voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

Elk jaar nemen meer dan 200 lidorganisaties van de Internationale Diabetes Federatie uit meer dan 160 lidstaten van de Verenigde Naties, alsook verenigingen en organisaties, bedrijven, gezondheidswerkers en mensen met diabetes en hun gezinnen deel aan Wereld Diabetes Dag.

Meer informatie over dit wereldwijde initiatief: www.werelddiabetesdag.nl en www.worlddiabetesday.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.