Nieuwe insulinepen met geheugenfunctie voor kinderen met diabetes

NovoPen Echo - kinderdiabetesNovo Nordisk heeft haar nieuwste navulbare insulinepen, de NovoPen Echo® gelanceerd. NovoPen Echo® is de opvolger van NovoPen®Junior en speciaal ontworpen voor kinderen met diabetes.

NovoPen Echo® is de eerste navulbare insulinepen met een geheugenfunctie die het tijdstip en het aantal eenheden van de laatste dosering onthoudt. Het toedieningssysteem is verder in stapjes van een halve eenheid, van 0,5 E tot maximaal 30 E, instelbaar. Speciaal voor de kleine handen van kinderen is de beweging van de doseerknop bij het injecteren verkort. De NovoPen Echo® is verkrijgbaar in de voor kinderen aansprekende kleuren rood en blauw.

Naast bovenstaande kenmerken kent NovoPen Echo® de eigenschappen van NovoPen® 4. Zo kan bij een te hoge instelling de doseerknop worden teruggedraaid zonder verlies van insuline. Ook zal de doseerknop blokkeren als er minder dan de gewenste hoeveelheid insuline in de patroon zit. Een klik bevestigt het einde van de injectie wanneer de ingestelde hoeveelheid insuline geïnjecteerd is. NovoPen Echo® is ontwikkeld voor gebruik met Penfill® patronen in combinatie met NovoFine® naalden.

Onderzoek van de International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) heeft uitgewezen dat ongeveer tachtig procent van de kinderen met diabetes, ouders en beroepsbeoefenaren NovoPen Echo® kiezen als hun favoriete insulinepen vanwege het gebruiksgemak, de geheugenfunctie en het aantrekkelijke ontwerp. 1

“Tijdens de ontwikkeling van NovoPen Echo® hebben we de wensen en behoeften van kinderen met diabetes goed voor ogen gehouden. Met NovoPen Echo® streven we ernaar kinderen met diabetes en hun ouders meer vertrouwen te geven. Het weten of en wanneer kinderen met diabetes hun laatste dosis insuline hebben gespoten, is een behoefte van ouders” aldus Afke de Jong, Medisch Directeur van Novo Nordisk B.V.. Dankzij de geheugenfunctie van NovoPen Echo® wordt het risico van dubbele doseringen verkleind.

De lancering van de NovoPen Echo® volgt de Novo Nordisk traditie van innovatie en leiderschap in de ontwikkeling van insulinetoedieningssystemen. Met de introductie van NovoPen Echo® in Nederland levert Novo Nordisk een bijdrage aan de kwaliteit van leven van kinderen met diabetes en hun ouders.
Meer informatie over NovoPen Echo® is beschikbaar via www.novonordisk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.