Nationaal Diabetesonderzoek van start

diabetes insulineDe Diabetesvereniging Nederland (DVN) is zojuist begonnen aan een landelijk onderzoek ‘Leef met diabetes’ naar gevoelens, wensen en meningen van alle Nederlanders met diabetes. Via Leefmetdiabetes.nl kan iedereen met diabetes deelnemen en vragen beantwoorden over zelfzorg, de angst voor te hoge of te lage bloedglucosewaarden en de behandeling.

Afhankelijk van leeftijd en achtergrond van de deelnemer kunnen ook vragen over pijn, eetstijl en de manier waarop iemand tegen zijn/haar diabetes aankijkt, aan bod komen, evenals diverse vragen over slaapproblemen, vermoeidheid, de relatie tot anderen en seksualiteit.

Ook kinderen en jongeren met diabetes en hun ouders kunnen meedoen met dit onderzoek en aangeven welke problemen zij tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.