EndoBarrier in Oostenrijk gelanceerd voor behandeling diabetes type 2

GI Dynamics heeft aangekondigd de EndoBarrier ® Gastro-intestinale Liner (de EndoBarrier) in Oostenrijk te gaan gebruiken.

De Barmherzige Brüder Ziekenhuis en de Hallein Clinic zijn de eerste Excellence Centres opgericht door GI Dynamics in Oostenrijk. Beide centra zijn zeer ervaren op het gebied van metabole stoornissen en staan ​​bekend om hun publicaties in het veld. Alle EndoBarriers gebruikt in de procedures werden ofwel betaald door het ziekenhuis of door de patiënten.

Oostenrijk heeft een grote populatie type 2 diabetici, naar schatting gaat het om meer dan 600.000 volwassen patiënten en heeft het bijna 700.000 volwassen patiënten die obesitas hebben (Body Mass Index hoger dan 30). Net als in de rest van de wereld, groeit de populatie mensen met type 2 diabetes en obesitas snel in Oostenrijk.

Lees het volledige persbericht (engelstalig) op de website van GI Dynamics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.