Behandeling van overgewicht (video)

Meer dan 800.000 mensen in Nederland hebben last van overgewicht. Bij overgewicht wordt een onderscheid gemaakt tussen obesitas, ernstig overgewicht en morbide obesitas, zeer ernstig overgewicht dat als levensbedreigend wordt gezien. Men spreekt van morbide obesitas wanneer iemand een BMI (Body Mass Index) van boven de 40 heeft. Er zijn veel manieren om dit overtollige gewicht kwijt te raken maar helaas niet altijd met het gewenste resultaat. Wanneer iemand alles heeft geprobeerd en ten einde raad is kan een chirurgische ingreep een laatste redmiddel zijn.

In deze Web TV aflevering legt chirurg Bart van Wagensveld uit wat deze verschillende chirurgische behandelmethoden zijn en spreken we met iemand die een gastric bypass heeft ondergaan.

Deze video is helaas niet meer beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.