Nederlandse voetballers winnen WK voor jongeren met diabetes

Debuut Nederlands team bij Medtronic Junior Cup Diabetes zeer succesvol
Het team dat Nederland vertegenwoordigde bij de Medtronic Junior Cup in Zwitserland, heeft het WK toernooi gewonnen. De veertien voetbaltalenten wonnen op zondag 28 augustus 2011 de finale met 4-1 van Engeland. Het team werd geselecteerd door middel van drie voorselectierondes, onder leiding van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Het is de eerste keer dat Nederland een team naar de Medtronic Junior Cup Diabetes stuurt en dus ook de eerste keer dat het team met de winst terugkeert naar Nederland. Het team, dat uit jongens tussen de 10 en 14 jaar bestaat, heeft in Zwitserland 6 wedstrijden moeten spelen om dit geweldige resultaat te bereiken. De uitgebreide selectieperiode, waarin de veertien meest talentvolle spelers werden gekozen onder leiding van bondscoach Tino Stoop, heeft dus duidelijk haar vruchten afgeworpen.

De winnaars arriveerden zondagavond terug op Schiphol, waar ze uiteraard hartelijk ontvangen werden door vrienden, familie, fans, pers en andere belangstellenden.

Meer informatie over de Medtronic Junior Cup diabetes vind je op www.juniorcup-diabetes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.