Mobiele app helpt bij diabetes

iphoneDiabetespatiënten die hun ziekte managen met behulp van een app op hun telefoon, hebben betere bloedsuikerwaarden dan patiënten die standaardzorg ontvangen. Dat blijkt uit een gerandomiseerd onderzoek naar de effectiviteit van een Amerikaanse diabetes-app dat door het blad Diabetes Care online is geplaatst. Aan het onderzoek met de app namen 26 Amerikaanse huisartsenpraktijken en 163 patiënten deel.

De onderzochte app, de DiabetesManager van het bedrijf WellDoc, kan gezondheidsdata verzamelen en analyseren en geeft aan de hand daarvan persoonlijke adviezen. Artsen kunnen deze data inzien en aangeven welke informatie zij toegestuurd willen krijgen, zodat zij persoonlijke feedback kunnen geven. De app heeft inmiddels een stempel van goedkeuring gekregen van de Amerikaanse registratieautoriteit FDA en zal komende herfst in de VS verkocht gaan worden.

Lees het volledige nieuwsbericht op Medisch Contact

3 antwoorden op “Mobiele app helpt bij diabetes”

  1. hoi

    is er al een ap beschikbaar voor mijn htc heb veel moeite met bijhouden van mijn waardes

    met vriendelijke groet Richard

  2. Klopt het dat alleen een iphone werkt bij een diabetespomp ed.
    Oftewel alleen via ios besturingssysteem en niet android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.