Jonge diabetespatiënten Beatrixziekenhuis chatten via social media

diabeteszorgVoor de jonge patiënten van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep, hebben de medewerkers van de diabetespoli speciale pagina’s aangemaakt op Hyves en Facebook. Hierdoor kunnen kinderen met diabetes contact leggen en ervaringen met elkaar delen. Daarnaast vinden zij op de pagina’s de laatste nieuws en feiten over hun ziekte.

Via Hyves en Facebook chatten met lotgenoten en op die manier ervaringen delen. Dit is een moderne manier van communiceren voor kinderen met diabetes in het Beatrixziekenhuis. ‘We zien dat de kinderen via het internet het nieuws toch net iets eerder krijgen’, zegt Marleen de Jongh, kinderdiabetesverpleegkundige in het Beatrixziekenhuis. ‘Als ik er iets op zet geven ze gelijk aan dat ze het leuk vinden. Ze waarderen het enorm.’

Positieve reacties
‘Op deze manier maken we gebruik van de sociale media en de reacties zijn erg positief’, zegt de Jongh. ‘Via deze internetpagina’s kunnen de kinderen nu met hun leeftijdsgenootjes praten. Het belangrijkste vindt de Jongh dat zij een communicatiemiddel hebben om gemakkelijk contact te leggen met kinderen die hetzelfde meemaken: ‘Ze zijn allemaal ervaringsdeskundige en kunnen dus veel van elkaar leren.’

Praktische informatie
Naast het delen van ervaringen is er meer mogelijk. De pagina’s worden regelmatig gevuld met praktische informatie. De Jongh: ‘Op die manier blijven de kinderen en hun ouders op de hoogte van bijvoorbeeld symposia over de ziekte, leuke programma’s over diabetes op tv en andere wetenswaardigheden. Ik heb er pas bijvoorbeeld nog vakantietips opgezet om de kinderen er aan te herinneren waar ze op moeten letten als ze in het buitenland zijn.’
[Rivas]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.