Hogere kans op diabetes type 2 door bewerkt rood vlees

Het dagelijks eten van zo’n zestig gram bewerkt rood vlees, zoals hotdogs en worstjes, verhoogt het risico op diabetes type 2 met vijftig procent. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health aldus Trouw.

De belangrijkste bevindingen:

  • 60 gram van bewerkt rood vlees per dag (zoals salami, hotdogs en bacon), verhoogt het risico op diabetes type 2 met vijftig procent.
  • 120 gram van onbewerkt rood vlees per dag (zoals biefstuk, lamsvlees of varkensvlees), zorgt voor een verhoging van twintig procent van de kans op dit type diabetes.
  • Daarentegen kan de regelmatige inname van noten, volkoren granen en magere zuivelproducten de kans op deze ‘welvaartsziekte’ te ontwikkelen met 16 tot 35 procent verminderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.