Hersenschade bij diabetes neemt slechts langzaam toe

In zijn proefschrift laat Jeroen de Bresser zien dat nieuwe geavanceerde MRI-technieken een belangrijke plek hebben binnen wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en oorzaken van hersenvaatziekten. De Bresser richtte zich op mensen met diabetes, een belangrijke risicofactor voor vaatziekten.

Eerder was al bekend dat met een eenmalige meting, een momentopname, verschillen in hersenschade tussen oudere mensen met en zonder diabetes kunnen worden aangetoond. De Bresser heeft voor het eerst de ontwikkeling van hersenschade bij diabetes over de tijd zorgvuldig gemeten. Hij ontdekte dat de schade over de tijd maar heel langzaam toenam.

Promotie Jeroen de Bresser
MRI-based quantification of brain damage in cerebrovascular disorders
25 augustus 2011
Promotors: Prof. dr. ir. M.A. Viergever, Prof. dr. L.J. Kappelle
Copromotor: Dr. G.J. Biessels
Universiteit Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.