Gezocht: 300 mensen voor onderzoek naar de gevolgen van diabetes

diabetesMensen met diabetes hebben vaak ook bijkomende lichamelijke problemen, zoals hart- en vaatziekten of slechter zien. Dat kan veel invloed hebben op hun leven. Daar doet het VU Medisch Centrum (VUmc) onderzoek naar.

De VUmc heeft nog driehonderd mensen nodig voor dit onderzoek. Het gaat om mensen met diabetes en een of meer complicaties, zoals: hart-en vaatziekten, nieraandoeningen, oogproblemen, beschadigde zenuwen en voetproblemen, seksuele problemen en maag-en darmklachten.

Online vragenlijst

Mensen kunnen eenvoudig aan het onderzoek meedoen door anoniem de online vragenlijst in te vullen. De vragen gaan over diabetes, hun stemming, diabetescomplicaties en wat ze vinden van de eventuele psychologische begeleiding hierbij. Veel mensen met diabetes en complicaties krijgen te maken met depressie en somberheid. Welke ervaringen hebben zij daarmee? De deelnemers ontvangen als dank van de onderzoekers een cadeaubon. Het onderzoek loopt tot maart 2012.
[Diabetes Fonds]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.