Diabetes Kids fietsen mee met Dutch Food Valley Tour Classic

Op zaterdag 20 augustus 2011 vindt de eerste editie van de Dutch Food Valley Tour Classic plaats, de dag nadat de profs de officiële wedstrijd hebben gereden. De Tour Tocht, die bestaat uit diverse afstanden, wordt verreden in de omgeving van Veenendaal en kent een bijzondere groep deelnemers. Namens de Diabetes Kids van Ziekenhuis Gelderse Vallei uit Ede fietsen namelijk zo’n 20 kinderen mee in deze Tour Tocht. In samenwerking met de organisatie van de DFVC wordt er speciaal voor hen een parcours uitgezet, zodat de kids kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Gert Jan van der Burg, kinderarts van het ziekenhuis in Ede en tevens een van de initiatiefnemers, vertelt: `Met de deelname van deze kinderen aan de Tour Tocht willen we laten zien dat kinderen met diabetes tot heel veel in staat zijn. Vaak wordt gedacht dat ze zielig zijn, niet veel kunnen of zelfs gehandicapt zijn. Het tegendeel is waar: kinderen met diabetes kunnen uitstekend meedraaien in de samenleving en dus ook prima sporten. Eén van de kinderen onderstreept dit nog eens door zelfs mee te doen aan de 210 km!’. Siemco Baaij, bedenker van dit initiatief en zelf vader van een kind met diabetes, vult aan: `Voor kinderen met diabetes staat voeding centraal in hun leven. Ze zijn hier dagelijks intensief mee bezig om zo hun suikerspiegel op pijl te houden. De deelname aan de Food Valley Classic Tour Tocht is dan ook dubbel interessant, zowel vanuit het oogpunt van gezonde voeding als het feit dat bewegen gezond is.’ Tijdens de dag zelf worden de kinderen begeleid door medewerkers van het Kinder Diabetes Team van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en zorgen zij ervoor dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Met een officieel startschot vanaf theather De Lampegiet in Veenendaal worden op zaterdag 20 augustus de deelnemers `weggeschoten’. Iedereen is welkom om hen die dag toe te juichen.

Wilt u ook deelnemen aan de Dutch Food Valley Tour Classic op zaterdag 20 augustus?
Deelnemers aan de tocht kunnen een keuze maken uit vier verschillende afstanden, 50, 100, 150 of 210 km. Hierdoor kan iedereen de uitdaging aangaan op zijn of haar eigen niveau. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen met uw collega’s of relaties. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op www.dutchfoodvalleyclassic.nl.
[Gemeente Barneveld]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.