Polikliniek voor mensen met diabetes en depressie

diabetesHet VU medisch centrum heeft recent een polikliniek voor psychosociale zorg voor mensen met diabetes geopend. Mensen met diabetes lopen naast de medische risico’s ook kans op psychische problemen, zoals depressie en angststoornissen.

Zo krijgt tot 20 procent van de mensen met diabetes te maken met een depressie. Maar ook eetproblemen, problemen in het werk, spuit- en prikangst en angst voor ernstige complicaties kunnen een zware belasting zijn.

In een interview met Diabc vertelt psychologe dr. Kim van Bastelaar, verbonden aan het VU medisch centrum in Amsterdam, waarom een depressie vaak niet herkend wordt bij mensen met diabetes. “Zo veroorzaakt een depressie bijvoorbeeld ook moeheid of lusteloosheid. Als je diabetes hebt, schrijf je dat soort klachten al snel toe aan je diabetes. Soms dus ten onrechte.”

Het interview met dr. Kim van Bastelaar verschijnt in de Diabc van september, die vanaf 9 september a.s. verschijnt. Nog geen lid? Word lid van Diabetesvereniging Nederland en ontvang de Diabc ook thuis.

Op de website van het VU medisch centrum vindt u meer informatie over de nieuwe polikliniek.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.