Inkoopgids eHealth voor diabetes en hartfalen

Het bestuur van ZN heeft begin juli de Inkoopgids eHealth 2012 vastgesteld. De inkoopgids is bedoeld als kompas bij de inkoop van eHealth bij chronisch hartfalen en diabetes mellitus. Zorginkopers en zorgaanbieders vinden in de gids actuele informatie en hulpmiddelen die zij kunnen gebruiken bij het maken van afspraken over deze zorg. De inkoopgids is een van de concrete resultaten van de samenwerking tussen zorgverzekeraars rond zorginnovatie en eHealth. In april werd al het visiedocument eHealth opgeleverd.

Ondanks de voordelen wordt er nog onvoldoende gebruik gemaakt van eHealth. In het door zorgverzekeraars opgestelde visiedocument eHealth zijn voor 2012 twee speerpunten benoemd: chronisch hartfalen en diabetes mellitus (DM). Beide chronische aandoeningen komen veel voor en hebben een grote impact op de kwaliteit van leven van patiënten en de kosten in de zorg. Daarom hebben zorgverzekeraars afgesproken om de krachten te bundelen rond de inkoop van eHealth-toepassingen bij deze aandoeningen. Hierover gaan ze in gesprek met zorgaanbieders. De inkoopgids dient daarbij als leidraad. ZN gaat daarnaast met verschillende veldpartijen in gesprek over de gids.

Download de Inkoopgids eHealth voor diabetes en hartfalen (pdf) van de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.