Maxima Medisch Centrum: Betere diabeteszorg

diabeteszorgOfficiële opening Diabeter-Zuid
Op 27 mei 2011 is de derde vestiging van Stichting Diabeter – Diabeter-Zuid – officieel geopend. Diabeter-Zuid is gevestigd in Maxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. Diabeter is het eerste zelfstandige diabetescentrum in Nederland, dat volledig gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen en jongvolwassenen met diabetes.

Oprichters en kinderartsen-diabetologen Henk Veeze en Henk-Jan Aanstoot over deze nieuwe vestiging: “Diabetes komt op steeds jongere leeftijd voor en is bij kinderen en jongvolwassenen anders dan bij volwassenen. De resultaten van diabeteszorg bij deze groepen lopen achter en er komen nog teveel complicaties bij hen voor. Diabeter is door concentratie en focussing op alleen diabetes goed in staat de beste diabeteszorg te bieden. In Rotterdam behandelen we al ruim 800 patiënten en in Deventer zo’n 220 en met de derde vestiging in Veldhoven nu kunnen we nog meer mensen met diabetes bereiken en helpen’.

Betere diabeteszorg, samen met Maxima Medisch Centrum
Máxima Medisch Centrum en Stichting Diabeter hebben het zelfde doel als het gaat om diabeteszorg voor kinderen en jongeren: topzorg met focus, toewijding en vertrouwen. Door nieuwe ontwikkelingen en technieken zal de zorg voor kinderen en jongeren met diabetes de komende tijd verder kunnen worden verbeterd. Diabeter is nauw betrokken bij onderzoek, ontwikkelingen en innovaties die dat moeten bewerkstelligen. Passend bij de visie en missie van beide organisaties heeft Máxima Medisch Centrum besloten om deze zorg te willen onderbrengen bij Diabeter als specifiek expertise centrum voor diabetes bij kinderen en jongeren. In de afgelopen 12 maanden is de zorg overgegaan naar Dia-beter en met nu een eigen locatie in Máxima Medisch Centrum met een eigen ingang is deze overgang compleet en wordt Diabeter-Zuid officieel geopend. Inmiddels komen 125 kinderen en jongeren met diabetes voor hun diabeteszorg bij Diabeter-Zuid. Máxima Medisch Centrum zorgt daarbij voor de klinische diabeteszorg: ‘Als patiënten opgenomen moeten worden dan is er kennis en ervaring in het Máxima Medisch Centrum om dat goed en doeltreffend te doen’. Er is zo een uitstekende samenwerking.

Drie vestigingen, één behandelteam
Luc Janssens is kinderarts bij Diabeter-Zuid: “Door de groei van ons patiëntenbestand en het feit dat ook veel patiënten uit het zuiden van Nederland naar Rotterdam komen, bleek de behoefte aan nog een Diabeter.” Een groot deel van de patiënten kan nu terecht bij Diabeter-Zuid. Dankzij de nieuwe vestiging hebben de patiënten ook daar nu ook toegang tot de veelomvattende zorg die Diabeter biedt. Janssens werkt naast in Veldhoven ook wekelijks in Rotterdam en andere artsen uit Rotterdam werken in Veldhoven: ‘Daarmee zorgen we dat kennis en ervaring gedeeld en verspreid wordt in alle locaties, Diabeter-Zuid is zo gewoon een tweede voordeur van Diabeter. De werkwijze is identiek aan die van de andere vestigingen en nieuwe ontwikkelingen komen zo snel overal,” aldus Janssens.

Diabeter = multidisciplinair
Het diabetesbehandelcentrum biedt kinderen en jongvolwassenen met diabetes type 1 volledige en continue zorg met gebruikmaking van de nieuwste medische inzichten en technologische ontwikkelin-gen. Diabeter stemt de behandeling volledig af op het individu. De zorg is op de lange termijn gericht, verbetert de levenskwaliteit en voorkomt complicaties op de lange termijn. Bijzonder is dat de zorg van Diabeter multidisciplinair is. Naast de medisch specialisten en diabetesverpleegkundigen werken er bij Diabeter ook diëtisten en psychologen en andere professionals, om zo volledig mogelijke zorg te bie-den. Allemaal specialisten met jarenlange ervaring met de behandeling van deze chronische ziekte. Diabetespatiënten en hun ouders/verzorgers krijgen bij het centrum coaching, begeleiding en educatie voor de medische en de psychosociale kant van diabetes en de behandeling van deze chronische ziekte. De specialisten van Diabeter zijn voor spoedoverleg 24 uur per dag rechtstreeks voor de pati-enten bereikbaar.

Onderzoek en educatie
Diabeter verricht naast de zorg en behandeling van diabetespatiënten ook wetenschappelijk onder-zoek naar de oorzaken van diabetes, het voorkomen van diabetes en het verbeteren van de behande-ling van de ziekte. Daarnaast is Diabeter nauw betrokken bij educatie en verzorgt onderwijs voor artsen in opleiding en artsen die zich willen specialiseren of bijscholen in de diabeteszorg.
[Maxima Medisch Centrum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.