Campagne Mijn Zorgpagina van start

Diabetes en hart- en vaatziekten komen vaak gecombineerd voor. Informatie over verschillende aandoeningen wordt meestal op verschillende plaatsen aangeboden. Dat is niet handig. Daarom hebben Diabetesvereniging Nederland (DVN) en De Hart&Vaatgroep een nieuw platform ontwikkeld voor patiënten en zorgverleners: www.mijnzorgpagina.nl.

Het nieuwe internetportaal biedt mensen met diabetes en/of hart- en vaatziekten de mogelijkheid een persoonlijk profiel aan te maken. Voor het managen van de aandoening kan de patiënt gebruik maken van verschillende online applicaties, zoals een online dagboek of een checklist voor goede zorg.

Deze maand ontvangen ruim 20.000 zorgverleners een informatiepakket met daarin tijdschriften, posters en een display met kaartjes. Hiermee kunnen zorgverleners hun patiënten tijdens een consult wijzen op het internetportaal via de actie: Geef richting aan uw zorg! Ook kunnen patiënten een gratis Diabc (van Diabetesvereniging Nederland) of een Vida (van de Hart&Vaatgroep) opvragen. Op de website www.mijnzorgverleners.nl kunnen zorgverleners extra materialen aanvragen. De actie wordt ondersteund door de koepelorganisaties EADV, NHG, NIV en NVvPO.

Meer weten? Kijk eens op www.mijndiabetes.nl of op www.mijnhartenvaten.nl.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.