Nieuwe calculator adviseert diabetespatiënten over insulinedosis

insuline injectieVoor mensen die insuline gebruiken kan het onder controle krijgen van diabetes vaak gepaard gaan met lastige berekeningen om een passende dosis maaltijdinsuline te bepalen. Mensen hebben vaak moeite met de berekeningen die nodig zijn om de insulinedosis aan te passen, wat tot een fout berekende insulinedosis kan leiden.

FreeStyle InsuLinx is de eerste bloedglucosemeter van Abbott met een geïntegreerde calculator voor maaltijdinsuline (bolusinsuline) waarmee aanbevolen insulinedoses kunnen worden berekend. Het FreeStyle InsuLinx-systeem is vanaf mei verkrijgbaar in Nederland. Mensen met diabetes die geïnteresseerd zijn in het FreeStyle InsuLinx-systeem kunnen hun diabetesverpleegkundige raadplegen. Meer informatie is te vinden op www.myfreestyle.nl.
[Diabetesvereniging]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.