Diabetesteam wint Verpleegkundeprijs 2011

insuline injectieNamens het diabetesteam van de poli kindergeneeskunde van het VUmc nam Marlies Goverde, verpleegkundig consulent kinderdiabetes, de Verpleegkundeprijs 2011 in ontvangst. Het team krijgt 2.500 euro en gedurende een jaar 0.1 fte voor hun project om de continuïteit van de zorg te waarborgen in de overgangsperiode van kind naar volwassene.

Dit gebeurt door jongeren vanaf hun twaalfde jaar zodanig voor te bereiden op toenemende zelfstandigheid, dat ze op hun achttiende de overstap naar de volwassenenzorg kunnen maken. Hiermee wil het team het aantal ‘no shows’ onder de 18- tot 26-jarigen terugdringen.
[VUmc]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.