Vergoeding combinatietherapie diabetes voorlopig behouden

De combinatietherapie GLP-1 met insuline blijft in ieder geval tot 1 januari 2012 vergoed voor patiënten die hier momenteel gebruik van maken. Dit heeft het Ministerie van VWS bekend gemaakt in haar brief aan Diabetesvereniging Nederland. Met dit besluit komt het Ministerie deels tegemoet aan het verzoek van Diabetesvereniging Nederland om de vergoeding te laten voortbestaan.

GLP-1 is een medicijn voor mensen met diabetes type 2 met overgewicht om de bloedglucosewaarde onder controle te houden en tegelijkertijd af te vallen. De meeste mensen gebruiken GLP-1 in combinatie met insuline.

Proces
Eerder besloot het Ministerie de vergoeding voor de combinatietherapie te beëindigen per 1 mei 2011. Door dit besluit waren circa 3.000 mensen gedwongen te stoppen met de succesvolle behandelmethode. In haar brief van 14 februari 2011 riep Diabetesvereniging Nederland VWS op om de combinatietherapie te blijven vergoeden. Hierop besloot het Ministerie vandaag de vergoeding voor bestaande patiënten te behouden tot 1 januari 2012.

DVN strijdt door
Maarten Ploeg, directeur van Diabetesvereniging Nederland, is blij met het bereikte resultaat maar nog niet helemaal tevreden: “De GLP-1 fabrikanten zijn in overleg met de Europese en Nederlandse registratieautoriteiten. Vanzelfsprekend houden wij dit proces nauwgezet in de gaten en blijven wij strijden voor een vergoeding voor alle patiënten”.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.