Diabetes Fonds ondersteunt Manifest Gezondheid Werkt

diabetesfondsHet Diabetes Fonds onderschrijft en ondersteunt het Manifest Gezondheid Werkt van de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF). Het manifest werd officieel gepresenteerd tijdens de Gezonde Lunch op 4 april en aangeboden aan de aanwezige kamerleden.

De kern van het manifest: Gezondheid werkt!

  • Laten we ons inzetten voor een gezonder Nederland. We kunnen niet alle ziekten genezen, maar we kunnen er wel heel veel voorkomen. Preventie dus. Bovendien: door preventie kunnen we de forse kostenstijging door chronische ziekten beteugelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
  • Laten we investeren in gezondheid en dus in een gezonde, actieve bevolking. Gezonde mensen werken langer. De Nederlandse economie heeft dringend behoefte aan actieve, gezonde mensen die later met pensioen gaan. Of willen we onze welvaart verliezen? Preventie helpt!
  • Help ons helpen. Het repareren van gezondheidsschade bij individuele patiënten blijft belangrijk, maar is niet genoeg. Daarom moeten we investeren in goed opgeleide professionals.
  • Laten we  gezond gedrag belonen. Op dit moment zijn er voor verzekeraars, zorgkantoren, overheden, werkgevers en zorgaanbieders nauwelijks prikkels om mensen gezond te houden. Ook  burgers hebben een zetje nodig om zich gezond te gedragen. Dit vereist meer aandacht voor gezondheidsvaardigheden.
  • Laten we werken aan een echt integraal gezondheidsbeleid (c.q. gezondheid in milieubeleid, onderwijs, wonen en werken) en een sluitende preventieketen. Zo blijven gezonde mensen gezond. Mensen met risicofactoren worden geholpen deze te verminderen en zieke mensen hebben een betere kwaliteit van leven. Slimme en effectieve preventie vraagt daarbij om een beter financieringsstelsel dan het bestaande stelsel.

Wat doet het Diabetes Fonds?
Het Diabetes Fonds investeert in gezondheid door onderzoek naar de oorzaken en preventiemogelijkheden van diabetes type 2. En door voorlichting over de mogelijkheden om diabetes type 2 te voorkomen door voldoende te bewegen en gezond te eten.

Meer over de NPHF
De Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) is een samenwerkingsverband van 50 beroepsverenigingen, fondsen (waaronder het Diabetes Fonds), (kennis)instituten en brancheorganisaties op het terrein van de Public Health. Alle leden richten zich op het bevorderen en beschermen van de gezondheid.
[DiabetesFonds]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.