Accu-Chek FlexLink Plus infusieset uit de markt

diabetes insulineUit voorzorg zal per 1 maart 2011 de FlexLink Plus-inbrengnaald van Roche Accu-Chek uit de markt worden gehaald. De inbrengnaald reikt in zeer uitzonderlijke gevallen (5 op 100.000) niet ver genoeg ten opzichte van de canule, hetgeen kan leiden tot een beschadiging van de canule tijdens het inbrengen.

Deze maatregel is alleen van toepassing op de Accu-Chek FlexLink Plus infusieset. Het heeft geen betrekking op de Accu-Chek FlexLink of andere Accu-Chek infusiesets of insulinepompen. De Accu-Chek FlexLink Plus producten zullen per direct niet meer leverbaar zijn. Om er voor te zorgen dat mensen die de Accu-Chek FlexLink Plus in gebruik hebben met een gerust gevoel de insulinepomptherapie voort kunt zetten, stelt Roche voor de komende periode een passend alternatief product, de Accu-Chek FlexLink infusieset, beschikbaar.

Indien u gebruik maakt van de Accu-Chek FlexLink of andere Accu-Chek infusiesets is deze terugtrekking niet voor u van toepassing.

Roche verzoekt gebruikers contact op te nemen met de Accu-Chek Diabetes Service. Daar wordt een mogelijk passend alternatief aangeboden: de Accu-Chek FlexLink. U belt met het gratis nummer: 0800 022 05 85, keuze 1 (gratis).
Diabetesvereniging Nederland is erg blij met de zorgvuldigheid van Roche Diagnotics in deze.
[Diabetesvereniging Nederland]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.