FDA ziet geen relatie tussen het gebruik van Lantus® insuline (insuline glargine) en kanker

lantus glarline insulineDe Amerikaanse overheidsinstelling die toeziet op veiligheid van medicijnen en voedsel, de FDA, ziet geen verband tussen het gebruik van Lantus® insuline en het vaker ontstaan van kanker, aldus Diabetesvereniging Nederland.

Lantus® insuline is in de zomer van 2009 vanwege deze mogelijke relatie in het nieuws geweest. Het vermoeden dat het gebruik van Lantus® insuline een verhoogde kans op het ontstaan van kanker zou veroorzaken, was gebaseerd op een aantal onderzoeken. De uitkomsten uit die onderzoeken waren ook toen al niet overtuigend. Het ene onderzoek versterkte de vermoedens, terwijl een ander onderzoek ze juist tegensprak.

Analyse van recentere grote onderzoeken laat zien dat Lantus® insuline geen grotere kans op het ontstaan van kanker geeft dan de al jaren op de markt verkrijgbare NPH-insuline. Voor de grootst mogelijke veiligheid blijft de FDA een mogelijke relatie tussen insuline en kanker nauwgezet in de gaten houden.

Voor meer informatie verwijst DVN naar de website van de producent van Lantus insuline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.