Reactie Diabetes Fonds op gezondheidsrisicotest

diabetesfondsOp 3 januari 2011 brachten de specialisten van het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag www.gezondheidsrisicotest.nl in de lucht. Op deze website kunnen mensen een gratis check doen naar hun risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes en nierschade.

Deze risicotest heeft overeenkomsten met de risicotest van het PreventieConsult, die ontwikkeld is door Nierstichting Nederland, Nederlandse Hartstichting en Diabetes Fonds in samenwerking met de beroepsorganisaties van huisartsen (NHG en LHV) en bedrijfsartsen (NVAB). Deze zes partners achter het PreventieConsult hopen dat de gezondheidsrisicotest zal bijdragen aan de vroege opsporing van nierschade, hart- en vaatziekte en diabetes. Wij vinden het belangrijk dat de vroege opsporing van deze chronische ziekten in Nederland verbetert en willen bereiken dat preventie meer aandacht krijgt. Dit is ook de reden dat we het PreventieConsult ontwikkelen.

De patiënt heeft alleen baat bij vroege opsporing via een gezondheidscheck als deze gevolgd wordt door een succesvolle behandeling zoals medicatie of leefstijladvies. Aansluiting bij de reguliere gezondheidspraktijk in de eerste lijn is daarom een belangrijke randvoorwaarde voor een goede gezondheidscheck. Het is belangrijk dat de initiatiefnemers van de gezondheidsrisicotest die aansluiting bewaken.

Positief is dat de belangstelling rond de gezondheidsrisicotest wederom duidelijk maakt hoe zeer onder de Nederlandse bevolking behoefte bestaat aan goed onderbouwde preventieve gezondheidschecks. Daarmee zal op alle fronten draagvlak voor preventie van ziekten sterker worden. Mede daarom steunen we dit initiatief en kijken we met interesse uit naar de eerste resultaten.
[Diabetes Fonds]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.