Melkvet verlaagt risico suikerziekte

melkEen vetzuur uit melk, trans-palmitoleic acid, verlaagt mogelijk het risico op diabetes type 2. Dat concluderen onderzoekers van onder meer de Harvard School of Public Health (HSPH), aldus EVMI.

Het vetzuur zit in melk, maar ook in de daarvan afgeleide producten melk, kaas, yoghurt en boter. “Gezondheidsdeskundigen adviseren in het algemeen beperking van de consumptie van volvette producten, maar trans-palmitoleic acid is juist te vinden in melkvet”.

De wetenschappers onderzochten een kleine 4000 deelnemers van de Cardiovascular Health Study van het National Heart, Lung, and Blood Institute, die al 20 jaar worden gevolgd in een observationele studie. Ze schrijven in Annals of Internal Medicine dat met het risicoverlagende effect van het vetzuur verklaard kan worden hoe het kan dat mensen met een zuivelrijk dieet minder vaak diabetes type 2 hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.