Medtronic sponsort Bas van de Goor Foundation

Bas van de Goor FoundationDe levenskwaliteit van mensen met diabetes kan enorm verbeteren door middel van sport en beweging. Voormalig topsporter Bas van de Goor, die zelf type 1 diabetes heeft, heeft daarom een foundation opgericht. De Bas van de Goor Foundation zal in 2011 en 2012 gaan samenwerken met medisch-technologisch bedrijf Medtronic. Dit is aangekondigd op het tweede Medtronic Diabetes-symposium, met dit jaar als thema ´Advances in Diabetes Technologies & Research’. Aan dit symposium nemen ruim tweehonderd vooraanstaande artsen uit heel Europa deel.

Bas van de Goor is een topsporter met een indrukwekkende loopbaan als professioneel volleyballer; het hoogtepunt in zijn carrière was het behalen van een Olympische gouden medaille in 1996. Nadat bij hem type 1 diabetes geconstateerd was, heeft hij enkele jaren geleden de Bas van de Goor Foundation opgericht. Gebaseerd op de positieve ervaringen van Bas zet de organisatie zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met diabetes door middel van sport en beweging.

Medtronic zal de Bas van de Goor Foundation financiële ondersteuning bieden om de organisatie van diverse sportactiviteiten en evenementen mogelijk te maken. Met de sportdagen, clinics en challenges die de foundation eerder organiseerde, heeft de Bas van de Goor Foundation een belangrijke plek in de Nederlandse diabeteszorg ingenomen. Bas en zijn medewerkers bruisen van de ideeën voor nieuwe activiteiten, die mede dankzij deze financiële impuls mogelijk gemaakt kunnen worden.

De missie van de Bas van de Goor Foundation sluit perfect aan bij de behandelingen die Medtronic biedt voor mensen met diabetes. Insulinepomptherapie en continue glucosemonitoring kunnen mensen met diabetes helpen om een actief leven te leiden. De combinatie van een insulinepomp met een glucosesensor geeft gebruikers de mogelijkheid om de afgifte van insuline aan te passen op basis van actuele glucosewaarden. Medtronic hoopt dat samenwerking met de Bas van de Goor Foundation helpt om de bekendheid en acceptatie van deze behandelingen te vergroten en dat meer mensen toegang zullen krijgen tot een optimale behandeling van diabetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.