Medicore levert maatwerk voor Diabeter

diabetesDiabetes is een van de snelst groeiende gezondheidsproblemen en treft niet alleen volwassenen, maar vaak ook kinderen en jongvolwassenen. Voor deze laatste twee vervult het nationaal expertisecentrum Stichting Diabeter een unieke rol. ‘Wij willen kinderen en jongvolwassenen met diabetes een betere toekomst bieden’, vertelt oprichter en bestuursvoorzitter Henk Veeze. ‘Dat is een intensief traject en daarop willen we ons volledig kunnen concentreren met het team van hoogwaardige professionals dat we binnen Diabeter bij elkaar hebben gebracht. De software die we hierbij gebruiken, moet dit volledig ondersteunen. Een elektronisch patiëntendossier hadden we hiertoe al in eigen beheer ontwikkeld, maar met een EPD alleen zijn we er nog niet. Tot op heden hebben we volledig ons eigen DBC, facturatiesysteem en aanlevering aan de DIS gebouwd. Met de op handen zijnde veranderingen naar de DOT en de voortdurende aanpassingen die hier te verwachten blijven, hebben we besloten naar een complementair IT systeem te zoeken. Enerzijds behoud van ons expertsysteem welke dagelijks meer dan 50 verschillende uitkomst- en procesparameters controleert en anderzijds willen we geen zorgtijd verliezen aan de voortdurende administratieve veranderzin. Dankzij onze keuze voor Medicore hebben we dit proces nu volledig onder controle. Het bedrijf heeft in nauwe samenwerking met ons maatwerk geleverd en daarmee zijn we in staat geweest om in korte tijd ons administratieve proces toekomstbestendig te maken.’

Directeur Boris Hololtcheff van Medicore vertelt: ‘Als een vermaard centrum als Stichting Diabeter belt met de vraag of je wilt samenwerken in maatwerk softwareontwikkeling, zeg je geen nee. Diabeter is een van de grootste diabetescentra in Europa en heeft een reputatie die ver over onze landsgrenzen reikt. Onze Medicore software MCIS was voor hen een interessant uitgangspunt Wel was direct duidelijk dat Diabeter het toch vooral zag als de basis waarop we verder moesten ontwikkelen. Dankzij goede samenwerking is dit optimaal gelukt. We hebben de omgeving ingericht en afgestemd op de werkprocessen van Diabeter. De software is inmiddels met succes ingevoerd, zodat we nu klaar zijn voor vervolgstappen. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van online patiëntenregistratie.’

Stichting Diabeter is het nationale centrum voor de behandeling van diabetes bij kinderen en jongvolwassenen. Diabeter heeft vestigingen in Rotterdam, Deventer (Diabeter-Oost) en Veldhoven (Diabeter-Zuid) en behandelt momenteel bijna duizend patienten uit het hele land. De kliniek is in zijn soort een van de grootste van Europa. Diabeter adviseert ook bij behandeling in ziekenhuizen, bijvoorbeeld het Erasmus MC en het Maxima Medisch Centrum. Diabeter is gevisiteerd en zal erkend gaan worden als Europees ‘Centre of Reference’.

Medicore is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.