In 2050 heeft één op drie Amerikanen diabetes

diabetesTegen 2050 is mogelijk een op de drie Amerikanen een diabetespatiënt. Dat zei voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton zondag in Dubai tijdens een forum over diabetes in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De welvaartsziekte zal een groot deel van het budget voor de gezondheidszorg opslokken en het holt de productiviteit van de economie uit, aldus Clinton. In de Verenigde Staten is diabetes een epidemie. Een op de tien inwoners lijdt aan suikerziekte. Dat kost nu al jaarlijks 150 tot 160 miljard dollar (ongeveer 114 tot 121 miljard euro).

In de Verenigde Arabische Emiraten lijdt bijna 20 procent van de inwoners aan diabetes. Het eilandje Nauru is wereldrecordhouder met 30,7 procent diabetespatiënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.