Krachttraining goed voor diabetespatiënt

Het Amerikaanse medische tijdschrift Jama schrijft dat uit onderzoek is gebleken dat diabetespatiënten baat hebben bij een combinatie van krachttraining en aerobics. De onderzoekers lieten ruim 260 patiënten met diabetes type 2 (ook wel ouderdomsdiabetes) aan krachtsport doen of aan duursport of aan een combinatie. Bij de groep die de combinatie beoefende daalde de bloedsuikerspiegel en bij de anderen niet.

Het was al eerder bekend dat beweging goed is voor mensen met diabetes maar nog niet duidelijk was welke vormen van sport daarvoor in aanmerking zouden komen.
[Ziekenhuiskrant]

Eén antwoord op “Krachttraining goed voor diabetespatiënt”

  1. Ik ben 5x in de week intensief gaan trainen anderhalf uur fitness per dag.daarnaast zoveel mogelijk koolhydraten laten staan en geen suikers.ik spoot 4x per dag insuline.1x langwerkende 3x kortwerkende.nu spuit ik nog maar 1x langwerkende.en dat in 3 weken.ik ben 55 en ben blij met mn personal trainer. Ik heb een goed eetschema (ik eet nu vaker en meer per dag)en een zwaar trainingsschema. Maar dat is allemaal de moeite waard.mn broek zit losser en mn t-shirt strakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.